top of page
Container Ship

Asigurarea Cargo

Asigurarea Cargo este un tip de asigurare menit sa ofere acoperire pentru transportul bunurilor, a marfii in general. Persoanele fizice sau juridice care au ca principal obiect transportul de marfa, fie el pe plan intern sau international, pot achizitiona o astfel de asigurare.

Dacă ești interesat de asigurarea cargo pentru transport, există câteva opțiuni disponibile pe piață.

 

Asigurarea cargo este concepută pentru a proteja bunurile transportate împotriva daunelor, pierderilor sau furturilor în timpul transportului.

 

Iata câteva informații generale pe care ar trebui să le iei în considerare:

Companii de asigurări: Există mai multe companii de asigurări care oferă polițe de asigurare cargo. Este important să cercetezi și să compari ofertele acestora pentru a obține cel mai bun preț și acoperire pentru nevoile tale.

Tipuri de acoperire: Există diferite tipuri de polițe de asigurare cargo, cum ar fi acoperirea "Toate Riscurile" care oferă cea mai cuprinzătoare protecție, acoperirea "Pericole Nominalizate" care acoperă doar riscurile specificate în poliță sau acoperirea "Doar Pierdere Totală " care protejează doar împotriva pierderii totale a mărfurilor.

Evaluarea valorii bunurilor: Este important să evaluezi corect valoarea bunurilor transportate pentru a stabili suma asigurată. Aceasta va fi suma maximă pe care o poți primi în caz de daune sau pierderi.

Excluderi și limitări: Asigurările cargo pot avea anumite excluderi și limitări, cum ar fi excluderea anumitor bunuri periculoase sau limitarea acoperirii pentru anumite rute sau moduri de transport. Asigură-te că înțelegi în detaliu aceste condiții pentru a evita neplăceri ulterioare.

Documentație și proceduri de despăgubire: În caz de daune sau pierderi, vei trebui să furnizezi documente și informații relevante pentru a depune o cerere de despăgubire. Asigură-te că ești familiarizat cu procedurile și că ai toate documentele necesare în caz de necesitate.

Înainte de a achiziționa o asigurare cargo, recomandăm să consultati un broker de asigurări specializat sau direct companiile de asigurări pentru a obține informații detaliate despre opțiunile disponibile.

bottom of page