top of page
Image by Yancy Min

Asigurari in constructii

Asigurarea toate riscurile pentru lucrarile de constructii-montaj si raspunderea constructorului

Ce se asigura

Daca esti antreprenor, vei gasi extrem de utila aceasta asigurare, care acopera pagubele materiale si raspunderea constructorului in legatura cu lucrarea pe care o executi. Se pot asigura lucrarile de constructii-montaj sau de reabilitare pentru orice tip de obiective civile, cum ar fi cladirile rezidentiale, de birouri, constructiile industriale, proiectele de infrastructura rutiera si feroviara, precum si construirea bazelor sportive, a lacasurilor de cult, lucrarile privind retelele electrice, de telecomunicatii, alimentare cu apa sau gaze şi canalizare.

Asigurarea pentru riscurile lucrărilor de construcții și montaj este o poliță de asigurare concepută special pentru a proteja proprietarii de proiecte de construcții și de instalații, dezvoltatori imobiliari, antreprenori și subcontractori de riscurile și daunele care pot apărea în timpul procesului de construcție și montaj.

Această asigurare oferă acoperire pentru o gamă largă de riscuri:

Riscul de incendiu: Asigurarea pentru riscul de incendiu este o poliță de asigurare care oferă acoperire pentru daunele cauzate de incendiu sau explozie. Aceasta este importantă pentru proprietarii de clădiri, dezvoltatori imobiliari, antreprenori și alte părți implicate în procesul de construcție și montaj.

Polița de asigurare pentru riscul de incendiu oferă acoperire financiară pentru daunele materiale cauzate de incendiu sau explozie. Aceasta poate include daune la structura clădirii, la echipamente, la bunurile stocate în clădire și la alte elemente implicate în construcție.

Asigurarea poate acoperi incendiile cauzate de diverse motive, inclusiv scurtcircuite electrice, defecțiuni ale echipamentelor, acțiuni intenționate ale terților sau alte cauze accidentale. Este important să citiți și să înțelegeți cu atenție prevederile poliței, deoarece anumite cauze pot fi excluse.

Riscul de furt: Asigurarea pentru riscul de furt al materialelor și echipamentelor de construcții este o poliță de asigurare care oferă acoperire pentru daunele și pierderile cauzate de furtul sau vandalizarea acestora în timpul lucrărilor de construcție. Această asigurare este importantă pentru a proteja proprietarii de proiecte de construcții, dezvoltatorii imobiliari, antreprenorii și subcontractorii de riscul de furt.

Polița de asigurare oferă acoperire financiară pentru daunele și pierderile cauzate de furtul sau vandalizarea materialelor și echipamentelor de construcții. Aceasta poate include materiale precum lemn, țigle, ciment, echipamente de construcții, scule și alte bunuri utilizate în cadrul lucrărilor.

Asigurarea poate acoperi furtul cauzat de diverse motive, inclusiv intruziunea prin efracție, furtul comis de angajați sau subcontractori, furtul din mașini sau furtul din șantiere.

Înainte de a încheia o poliță de asigurare, este necesară o evaluare corectă a valorii materialelor și echipamentelor de construcții pentru a stabili suma asigurată adecvată. Aceasta asigură că veți primi o despăgubire adecvată în caz de furt sau pierdere.

Companiile de asigurare pot solicita implementarea anumitor măsuri de securitate pentru a reduce riscul de furt, cum ar fi sistemul de supraveghere video, încuietori de calitate sau paze de securitate. Respectarea acestor măsuri poate influența costul primei de asigurare și acoperirea oferită.

 

În cazul producerii unui furt sau pierdere, trebuie să informați imediat compania de asigurări și să depuneți o cerere de despăgubire. 

Riscul de avarie mecanică: Asigurarea pentru riscul de avarie mecanică a echipamentelor de construcții este o poliță de asigurare concepută pentru a acoperi daunele cauzate de defectele sau defecțiunile mecanice ale echipamentelor utilizate în lucrările de construcții. Această asigurare este importantă pentru a proteja proprietarii de proiecte de construcții, antreprenorii și subcontractorii de riscurile asociate cu avaria echipamentelor cheie în timpul lucrărilor.

Polița de asigurare acoperă costurile reparațiilor sau înlocuirii echipamentelor de construcții în caz de avarie mecanică. Aceasta include daunele cauzate de defecte ale motorului, transmisiei, sistemelor hidraulice sau alte componente cheie ale echipamentului.

Pentru a menține acoperirea asigurării, companiile de asigurare pot solicita respectarea anumitor măsuri de întreținere și siguranță pentru echipamentele de construcții. Aceasta poate include efectuarea regulată a reviziilor și mentenanței preventive, respectarea instrucțiunilor de utilizare și implementarea măsurilor de siguranță adecvate.

Polițele de asigurare pot avea anumite excluderi și limitări. De exemplu, furtul cauzat de neglijența asiguratului sau de acțiuni intenționate ale acestuia poate fi exclus din acoperire. 

Riscul de avarie accidentală: Asigurarea pentru riscul de avarie accidentală în construcții este o poliță de asigurare care acoperă daunele cauzate de accidente neașteptate sau evenimente accidentale în timpul procesului de construcție. Această asigurare oferă protecție împotriva riscurilor asociate lucrărilor de construcție și montaj.

Polița de asigurare acoperă daunele materiale cauzate de accidente neașteptate în timpul lucrărilor de construcție. Aceasta include daune la structuri, materiale, echipamente, mașini sau alte bunuri implicate în construcție.

Asigurarea poate acoperi o gamă largă de cauze accidentale, cum ar fi căderea unui obiect greu, prăbușirea unei structuri, ruperea unei conducte sau orice alt eveniment neprevăzut care cauzează daune materiale.

Polițele de asigurare pot avea anumite excluderi și limitări. De exemplu, daunele cauzate de neglijența sau acțiunile intenționate ale asiguratului pot fi excluse din acoperire.

Riscul de răspundere civilă: Riscul de răspundere civilă este asociat cu posibilitatea de a fi ținut responsabil și de a fi obligat să plătești despăgubiri pentru daunele cauzate altei persoane sau proprietăți. În contextul construcțiilor și lucrărilor de montaj, riscul de răspundere civilă poate fi extrem de important și este recomandat să se ia în considerare o poliță de asigurare pentru acoperirea acestui risc.

Polița de asigurare pentru răspundere civilă acoperă despăgubiri pe care trebuie să le plătiți în cazul în care sunteți găsit vinovat de a provoca daune materiale sau vătămări corporale altei persoane în timpul lucrărilor de construcție. Aceasta include costurile de reparare, cheltuielile medicale și alte daune asociate.

Asigurarea poate acoperi o gamă largă de cauze care pot duce la daune și răniri, cum ar fi accidente de muncă, căderi de obiecte, defecțiuni ale echipamentelor, erori de proiectare sau orice alt eveniment care rezultă în pagube materiale sau vătămări corporale.

Polița de asigurare pentru răspundere civilă va specifica o limită maximă de despăgubire pe care asigurătorul o va plăti în cazul producerii unui eveniment acoperit. Este important să se asigure că suma asigurată este adecvată pentru a acoperi potențialele daune pe care le-ați putea cauza.

Polițele de asigurare pentru răspundere civilă pot avea anumite excluderi și limitări. De exemplu, daunele cauzate în mod intenționat sau daunele care rezultă din încălcarea unor reguli sau standarde pot fi excluse din acoperire.

Riscul de întârziere a lucrărilor: Riscul de întârziere a lucrărilor de construcții este unul comun și poate fi gestionat prin intermediul unor polițe de asigurare specifice. Totuși, în general, asigurările tradiționale nu acoperă direct întârzierile în sine, deoarece acestea sunt considerate riscuri de afaceri și sunt în responsabilitatea părților implicate în proiectul de construcție. Cu toate acestea, există anumite tipuri de asigurări care pot oferi unele forme de protecție împotriva costurilor suplimentare cauzate de întârzieri în construcții. 

Este important să consultați un broker de asigurări specializat pentru a obține informații detaliate despre polița care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. specifice și pentru a înțelege cu exactitate acoperirea și prevederile contractuale.

Asigurari in constructii: Products
bottom of page