top of page
Mechanic Handing Keys

Asigurare RCA

Asigurarea RCA (Răspundere Civilă Auto) este obligatorie atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice în majoritatea țărilor, inclusiv în România. Aceasta acoperă daunele materiale și vătămările corporale cauzate terților în urma unui accident de circulație în care autovehiculul asigurat este implicat.

Cateva informații importante despre asigurarea RCA pentru persoane fizice și juridice:

Acoperire: Asigurarea RCA acoperă daunele materiale și vătămările corporale suferite de terți, inclusiv pasageri, pietoni sau alte vehicule, ca urmare a unui accident în care autovehiculul asigurat este responsabil. Aceasta include daunele produse în timpul șofatului, în timpul parcatului sau în cazul unui autovehicul necirculant care provoacă daune.

Polițe separate: Persoanele fizice și persoanele juridice pot achiziționa polițe RCA separate. Pentru persoanele fizice, aceasta acoperă vehiculele personale, cum ar fi autoturisme, motociclete etc. Pentru persoanele juridice, aceasta acoperă autovehiculele utilizate în activitatea lor de afaceri, inclusiv vehicule comerciale și flote auto.

Prima de asigurare: Prima de asigurare RCA este calculată în funcție de mai mulți factori, cum ar fi tipul de autovehicul, puterea motorului, zona geografică în care se circulă, istoricul de daune și șoferii desemnați pentru utilizarea vehiculului. Pentru persoanele juridice, alți factori, cum ar fi scopul utilizării vehiculelor și istoricul de daune al companiei, pot influența și ei prima de asigurare.

Documentație necesară: Pentru a obține o asigurare RCA, veți fi solicitat să prezentați documente precum cartea de identitate a vehiculului, permisul de conducere al șoferului, certificatul de înmatriculare al vehiculului și alte documente relevante. Pentru persoanele juridice, pot fi necesare și documente referitoare la înregistrarea firmei și la statutul legal al companiei.

Limitări și excluderi: Ca și în cazul altor tipuri de asigurări, există anumite limitări și excluderi în ceea ce privește acoperirea RCA. De exemplu, asigurarea poate să nu acopere daunele cauzate intenționat, daunele produse de autovehicule neînmatriculate sau daunele suferite de șoferul asigurat.

Avantaje:

  • Reduceri ale primei de asigurare pentru un profil de risc bun;

  • Platile se fac rapid si te scapa de grija unor procese indelungate ti nedorite;

  • Plata reparatiilor se face direct catre service, fara ca cel pagubit sa fie nevoit sa scoata bani din buzunar sau sa iti ceara sa platesti in locul lui;

  • Eviti decontarile si perioadele de aprobare ale acestora. Singura ta grija ramane doar perioada de reparatie a masinii firmei tale.

Consultați un broker sau un agent de asigurări: Pentru a obține cea mai bună ofertă și politica de asigurare RCA. 

Asigurare RCA: Product
bottom of page