top of page

Asigurarea de raspundere civila profesionala

Asigurarea de răspundere civilă profesională este un tip de poliță de asigurare destinată să protejeze profesioniștii împotriva pierderilor financiare cauzate de reclamații de neglijență, erori sau omisiuni în exercitarea activității lor profesionale.

Aceasta oferă acoperire pentru despăgubiri și cheltuieli legale în cazul în care un profesionist este considerat responsabil pentru daunele suferite de un client sau de o terță parte din cauza unor greșeli profesionale.

Asigurarea de răspundere civilă profesională este esențială pentru o gamă largă de profesii, inclusiv avocați, medici, contabili, arhitecți, ingineri, consultanți financiari și alții.

Aceasta oferă protecție financiară în situații în care clienții pot înainta reclamații de neglijență sau alte greșeli profesionale care ar putea cauza daune semnificative.

Acoperirea oferită de o poliță de asigurare de răspundere civilă profesională poate varia în funcție de industrie, profesie și furnizor de asigurare.

Pentru Arhitecti si Ingineri: Asigurarea de răspundere civilă profesională pentru arhitecți si ingineri este o poliță de asigurare concepută special pentru a proteja arhitecții si inginerii împotriva riscurilor și daunelor financiare rezultate din neglijență, erori sau omisiuni în exercitarea activității lor profesionale.

Arhitecții si Inginerii sunt implicați în proiectarea și supervizarea construcțiilor , iar orice greșeală profesională sau neglijență în aceste activități poate cauza daune semnificative clienților sau terțelor părți. Asigurarea de răspundere civilă profesională oferă acoperire pentru despăgubiri și cheltuieli legale în cazul în care un arhitect sau inginer este considerat responsabil pentru astfel de daune.

Această asigurare poate acoperi o gamă largă de riscuri, inclusiv erori de proiectare, neglijență profesională, nerespectarea standardelor industriale, încălcarea contractelor și alte greșeli profesionale. De asemenea, poate oferi acoperire pentru costurile de apărare în cazul în care un arhitect sau inginer este chemat în judecată pentru răspundere civilă.

Riscurile acoperite

Asigurarea acopera prejudiciile pe care le-ai cauzat prin exercitarea profesiei, clientilor tai, cu care ai incheiat un contract scris de prestari servicii, ca urmare a unor fapte savarsite din culpa, prin omisiune, neglijenta sau eroare si pentru care devii raspunzator in baza acelui contract, a legii si a Codului privind conduita etica si profesionala.

Este recomandat să consulți un broker de asigurări specializat sau să contactezi direct furnizorii de asigurare pentru a obține informații specifice legate de asigurarea de răspundere civilă profesională pentru profesia ta. Aceștia vor putea oferi detalii despre acoperirea disponibilă, costuri, excluderi și alte aspecte importante pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a lua o decizie de asigurare.

Insurance Agent
Asigurarea de raspundere civila profesionala: Products
bottom of page